Een NOORDERLICHT dag uit de duurzame toekomst.

19 februari 2022

Voor consumenten met een #uurprijzen contract was het vandaag happy hour tussen 11u en 14u. De #stroom was gratis (excl belastingen). De NOORDERLICHT besturing helpt om hier geautomatiseerd maximaal van te profiteren.

Voor 11u werden de #thuisbatterij ontladen en de warmtepomp zachter gezet. Tussen 11u en 14u werden de #warmtepomp, #thuisbatterij en elektrische #boiler maximaal aangestuurd. De vaatwasser en wasmachine werden met een ‘delayed start’ ingesteld om op deze uren te werken. Binnenkort doet de EV laadpaal ook mee in deze dans.

Resultaat is dat dit huishouden vandaag ongeveer 25 kWh gaat afnemen tegen ongeveer 0,02€/kWh. Dit komt neer op €0,50 voor deze dag aan leveringstarief. Vandaag is een negatieve prijs ook mogelijk bij terug leveren om 19u als de prijs 0,22€/kWh is. Bij een nieuw regulier contract is het #leveringstarief van stroom ongeveer 0,29€/kWh. Dat is dus €7,25 voor 25kWh. Dit alles nog exclusief belastingen.

Dit huishouden gaat vandaag dus €6,75 besparen.

Naarmate een steeds groter deel van onze #energiebehoefte duurzaam opgewekt wordt moeten we steeds meer gebruik maken van het moment dat het stroom aanbod er is. Het bovenstaande voorbeeld komt met enige regelmaat voor. In de toekomst zal het een normale dag zijn.

De NOORDERLICHT bijdrage aan de #energietransitie zal zijn dat we dit voor consumenten eenvoudig en situationeel geoptimaliseerd als een service aanbieden.

NOORDERLICHT de duurzame energie regisseur. Zie ook onze NOORDERLICHT LinkedIn pagina.