Een voorbeeld van de thuisbatterij - 27 december.

30 december 2021

Er draaien inmiddels een aantal test opstellingen welke we onderling kunnen vergelijken. In deze post zoomen we in op 2 huizen met vergelijkbare profielen, met het verschil dat het ene huis een aangestuurde thuisbatterij heeft en de ander niet. Beide huizen gebruikten afgelopen maandag ongeveer 25kWh.

27 December was vanuit uurprijs perspectief een redelijk gemiddelde dag voor de afgelopen 3 maanden. Op het goedkoopste uur koste stroom €0,076/kWh, het duurste uur was €0,220/kWh, het gemiddelde lag op €0,171/kWh.

In het huis met thuisbatterij begon de accu te laden tussen 4u - 6u in de ochtend. De stroom was toen het goedkoopste. Deze stroom werd later op de 8 duurste uren van de dag gebruikt. Het huis zonder thuisbatterij had een regulier verbruik patroon. Richting het avond eten de piek in het gebruik. Dit zijn over het algemeen ook de duurste uren van een dag.

Aan het eind van de dag moet het huis zonder thuisbatterij gemiddeld €0,181/kWh betalen. Het huis met thuisbatterij €0,131/kWh. Het huis met thuisbatterij zit substantieel onder het daggemiddelde en heeft nu al een inkoop voordeel van 27% op de stroomprijs van het huis zonder thuisbatterij.

Dit vinden we al leuk om te zien. Ons doel is echter om het richting de 3 goedkoopste uren van de dag te krijgen. In dit geval was dit €0,090/kWh op 27 December.

We willen dit schaalbaar kunnen besturen op verschillende merken omvormers en thuisbatterijen.

NOORDERLICHT zit in de learning loop voor een duurzame toekomst. Zie ook onze NOORDERLICHT LinkedIn pagina.